Φορτώνει...

Κύρια χαρακτηριστικά των μεγαλόσωμων σκύλων

Μεγαλώσομοι σκύλοιΠεπτικό...

Οι  σκύλοι μεγαλόσωμων φυλών είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε ευαισθησίες  του πεπτικού συστήματος. Αυτό  συχνά παρουσιάζεται με υδαρή, μαλακά σε πυκνότητα, ογκώδη και με κακοσμία κόπρανα, τα οποία μπορεί να είναι το άμεσο αποτέλεσμα των ιδιαίτερων ανατομικών και σωματικών χαρακτηριστικών των μεγαλόσωμων σκύλων.

 • Η πεπτική οδός αναλογικά πολύ μικρότερη από εκείνη ενός μικρόσωμου σκύλου (περίπου το 3,3% του σωματικού βάρους του σκύλου μεγαλόσωμων φυλών, σε σύγκριση με το περίπου 7% για ένα σκύλο μικρόσωμης φυλής).
 • Αυξημένη διαπερατότητα του λεπτού εντέρου, και μειωμένη ικανότητα απορρόφησης νατρίου.
 • Αυξημένη ζύμωση λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας μετάβασης της τροφής μέσα στο παχύ έντερο.

Ορισμένοι παράγοντες (όπως ο τρόπος ζωής ή μια μη ισορροπημένη δίαιτα) μπορεί να επιδεινώσουν ή να επιτείνουν την πεπτική ευαισθησία ενός μεγαλόσωμου σκύλου.

Οστά-αρθρώσεις...

Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Οι ιδιαίτερα δραστήριος χαρακτήρας τους, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μάζα σώματος, καταπονεί κατά πολύ τις αρθρώσεις τους, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επέλθει καταστροφή στους χόνδρους και να αναπτυχθεί αρθρίτιδα στον σκύλο. Η επιλογή μιας ειδικά προσαρμοσμένης τροφής από τη νεαρή ακόμη ηλικία μπορεί να προστατέψει τις αρθρώσεις του σκύλου.

Καρδιακό...

Ο ρυθμός της καρδιάς των μεγαλόσωμων σκύλων είναι χαμηλότερος από εκείνον των μικρόσωμων, αλλά οι σκύλοι αυτοί έχουν ισχυρότερη δύναμη. Αυτό εξηγεί τη μεγαλύτερη καρδιακή ευαισθησία των μεγαλόσωμων φυλών. Αλλά οι σκύλοι αυτοί έχουν ισχυρότερη δύναμη.

Σκύλοι μεγάλου μεγέθουςΠοικίλες  ανάγκες για ενέργεια...

Οι σκύλοι Μεγαλόσωμων Φυλών συχνά αθλητικοί, τραβούν έλκηθρο, είναι σκύλοι διασώστες ή κυνηγιού, γεγονός που σημαίνει πως οι ανάγκες τους σε ενέργεια επηρεάζονται από το κλίμα του περιβάλλοντος, την ένταση ή τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται, καθώς επίσης και από τη φυλή τους.

Κίνδυνοι αύξησης βάρους...

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κοινή τάση οι σκύλοι να αυξάνουν το βάρος τους, εξαιτίας του τρόπου ζωής τους και τα επίπεδα των δραστηριοτήτων τους, με εμπλεκόμενους κινδύνους  που μακροπρόθεσμα οδηγούν σε καταστροφή της υγείας τους και μειώνουν τη διάρκεια της ζωής τους.Οι σκύλοι Μεγαλόσωμων Φυλών δεν αποτελούν εξαίρεση του προβλήματος, και η αύξηση του βάρους τους συνδέεται με έναν αριθμό από διαφορετικούς παράγοντες:

 • Γενετική προδιάθεση ορισμένων φυλών ή φυσική τάση κάποιων σκύλων να είναι λαίμαργοι: Labradors.
 • Σωματικοί λόγοι: στείρωση η οποία μειώνει τις ανάγκες σε ενέργεια κατά 30%.
 • Καθιστική ζωή και έλλειψη άσκησης.
 • Ακατάλληλη τροφή η οποία είναι πολύ πλούσια σε ενέργεια ή μη ισορροπημένη.

Λαμπραντορ Μεγαλώσομος σκύλος
ΧΡΗΣΙΜΕΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ    ΤΑ    ΠΡΩΤΑ    ΣΗΜΑΔΙΑ    ΑΥΞΗΣΗΣ  ΒΑΡΟΥΣ

Προσέχετε τις αλλαγές στο σχήμα ή τη συμπεριφορά: Εμφάνιση στρώματος λίπους στα τοιχώματα της θωρακικής κοιλότητας, στην πλάτη ή τους γλουτούς, μείωση της ζωντάνιας, απροθυμία στην άσκηση ή δυσφορία στη ζέστη, γρήγορη και κοφτή ανάσα.
Ελέγχετε το βάρος στου σκύλου τακτικά: αν αυξήσει το βάρος του περίπου 15% πάνω από το ιδανικό, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για αλλαγή της διατροφής του.


Ώριμη ηλικία...

Η μέση διάρκεια ζωής ενός σκύλου μεγαλόσωμων φυλών είναι περίπου 10 χρόνια. Προκειμένου να καταπολεμήσουμε τα αποτελέσματα της γήρανσης είναι λογικό να επιλέξουμε μια τροφή ειδικά προσαρμοσμένη στο μέγεθος τους από την πολύ νεαρή ηλικία και για όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους.

Τα σημάδια της γήρανσης στους σκύλους Μεγαλόσωμων Φυλών μπορεί να ποικίλουν:

 • χαμηλότερα επίπεδα ενεργειακών αναγκών και γρηγορότερη κούραση: o σκύλος ασκείται λιγότερο και για το λόγο αυτό είναι περισσότερο επιρρεπής στην αύξηση βάρους
 • Πιο αργή πέψη που οδηγεί σε μικρότερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών
 • Εμφανίζονται άσπρες τρίχες, το τρίχωμα είναι περισσότερο τραχύ και θαμπό, και το δέρμα λιγότερο ελαστικό
 • Η ευαισθησία των αρθρώσεων ευνοεί την εμφάνιση αρθρίτιδας
 • Αλλαγές στην καρδιακή λειτουργία
 • Αυξημένος κίνδυνος προβλημάτων των νεφρών

Αυξημένη υγεία τριχώματος και δέρματος...

Το δέρμα και το τρίχωμα αντανακλούν τη γενική κατάσταση της υγείας του σκύλου. Το ξηρό δέρμα, η πιτυρίδα, οι ξηρές ή σπασμένες τρίχες αποτελούν σημάδια του προβλήματος. Σε ορισμένους σκύλους μεγαλόσωμων φυλών, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η χαμηλή ποιότητα της τροφής και υπερβολική ή λανθασμένη χρήση προϊόντων καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα, κνησμό ή ασυνήθιστη απώλεια τριχών. Αν συμβαίνει αυτό, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Σχετικά προϊόντα στο Petshop μας

Κλουβί μεταφοράς για σκύλους έως 50 κιλά

ΚΩΔΙΚΟΣ: 102.102

161.13 
Το  κλουβί μεταφοράς για σκύλους Gulliver μπορεί να μεταφέρει σκύλους με μέγιστο βάρος τα 50 κιλά. Είναι ιδανικό για την  άνετη μεταφορά του σκύλου σας... Περισσότερα

Κλουβί μεταφοράς για σκύλους έως 40 κιλά

ΚΩΔΙΚΟΣ: 102.101

131.46 
Το  κλουβί μεταφοράς για σκύλους Gulliver μπορεί να μεταφέρει σκύλους με μέγιστο βάρος τα 40 κιλά. Είναι ιδανικό για την  άνετη μεταφορά του σκύλου σας... Περισσότερα

Μεταλλικό κλουβί Crate για μεγαλόσωμους σκύλους

ΚΩΔΙΚΟΣ: 102.108

96.19 
Το μεταλλικό κλουβί για σκύλους-Crate είναι ιδανικό για την μεταφορά και την παραμονή μεγαλόσωμων σκύλων. Το κλουβί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον χώρο... Περισσότερα

Πλαστικό σπίτι για σκύλους - Ferplast dogvilla110

ΚΩΔΙΚΟΣ: 102.021

198.97 
Το πλαστικό σπίτι για σκύλους - Ferplast dogvilla110 είναι κατάλληλο για υπαίθριους  χώρους. Είναι κατασκευασμένο από σκληρό και ανθεκτικό πλαστικό με... Περισσότερα

Σπίτι για μεγαλόσωμους σκύλους

ΚΩΔΙΚΟΣ: 102.003

194.13 
Το σπιτάκι για σκύλους κατασκευασμένο από σκληρό και ανθεκτικό ξύλο για την μέγιστη προστασία του από τον καιρό. Η οροφή είναι επενδυμένη με πίσσα... Περισσότερα

Online Petshop στην Ελλάδα - Τα πάντα για το κατοικίδιο σου.
Το Online Pet Shop μας κάνει αποστολές σε όλη την Ελλάδα!

Petmania.gr Petshop Iphone & Ipad App


Online Petshop στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο Pet Shop με τροφές, αξεσουάρ κα οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το κατοικίδιο σας. Petshop gr

Γιατί να κάνω εγγραφή Τρόποι πληρωμής & αποστολής
Επικοινωνία