Φορτώνει...

Βασικά χαρακτηριστικά σκύλων μεσαίου μεγέθους

Σκύλοι μέσου μεγεθους

Οι βάσεις των διατροφικών αναγκών…


Ο σκύλος χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας προκειμένου να διατηρήσει το ιδανικό βάρος και την υγεία του. Αυτή υπολογίζεται με βάση τις ανάγκες ενός ενήλικα σκύλου μεσαίου μεγέθους που διαθέτει φυσιολογικά επίπεδα δραστηριότητας και ζει σε θερμοκρασίες γύρω στους 20 °C. Το αποτέλεσμα αναφέρεται ως ελάχιστες, ή βασικού επιπέδου, διατροφικές ανάγκες του σκύλου. Από τη βάση αυτή, μπορεί να απαιτούνται διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία του σκύλου, τη σωματική κατάσταση (στείρωση, κύηση, κτλ), τα επίπεδα δραστηριότητας (αθλητικός ή καθιστικός τρόπος ζωής) ή το περιβάλλον (ζωή σε κρύα ή ζεστή περιοχή).

 


Διαφορετικές ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του..
.

Οι ανάγκες σε ενέργεια του ενήλικου σκύλου επηρεάζονται από την σωματική του κατάσταση, ενώ και τα κουτάβια στην ανάπτυξη και οι έγκυες μητέρες έχουν σημαντικές ενεργειακές απαιτήσεις. Συγκριτικά, οι στειρωμένοι σκύλοι, οι μη δραστήριοι και οι γηραιότεροι έχουν μειωμένες ανάγκες σε ενέργεια. Για παράδειγμα, ένας στειρωμένος σκύλος χρειάζεται έως και 30% λιγότερη ενέργεια.Σκύλος μεσαίου μεγεθους

Παρατεταμένη δραστηριότητα, αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια...

Το κυνήγι, η φύλαξη ή  άθληση… με παρατεταμένη δραστηριότητα, αυξάνουν τις ανάγκες του σκύλου σε ενέργεια - αλλά βέβαια, η χωρητικότητα του στομαχιού  ενός σκύλου μεσαίου μεγέθους παραμένει η ίδια, ανεξάρτητα από τις ανάγκες του σε ενέργεια. Προκειμένου να παρέχουμε τη σωστή ποσότητα ενέργειας, χωρίς να υπερφορτώνουμε το στομάχι, είναι απαραίτητο να προσαρμόζουμε τη διατροφή ενός δραστήριου ή αθλητικού σκύλου. Η υπερβολική σίτιση αναπόφευκτα οδηγεί σε πεπτικά προβλήματα που είναι ενοχλητικά για το ζώο (διάρροια, μαλακά κόπρανα, μετεωρισμός κτλ). Επιπρόσθετα η κακή πέψη σημαίνει αναπόφευκτα χαμηλή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών (σπατάλη των θρεπτικών συστατικών που παρέχονται για όφελος της υγείας του σκύλου).

Αύξηση βάρους και διατροφική προσαρμογή…

Διάφοροι παράγοντες, όπως ο καθιστικός τρόπος ζωής, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η στείρωση, ή γενετική προδιάθεση ορισμένων φυλών, μπορεί να αποτελούν την αιτία αύξησης του βάρους σε σκύλους μέσου μεγέθους. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να παραβλεφθεί, επειδή μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία και ακόμη και να μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής. Αν ένας σκύλος είναι υπέρβαρος θα πρέπει να λαμβάνει μια τροφή με μειωμένη περιεκτικότητα λίπους και να προσαρμόζονται οι μερίδες της τροφής.

διατροφή μεσαίου μεγέθους σκύλουΣυμπτώματα υπερβολικού βάρους…

  • εμφάνιση λίπους στα τοιχώματα της θωρακικής κοιλότητας, την πλάτη και τη βάση, της ουράς
  • μείωση της ζωντάνιας
  • απροθυμία για άσκηση και δυσανεξία στη ζέστη
  • γρήγορη αναπνοή

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ

Προφανώς μια ισορροπημένη τροφή περιορίζει τους κινδύνους της αύξησης του βάρους, αλλά και η άσκηση είναι εξίσου σημαντική! Συστήνουμε τουλάχιστον 20 λεπτά περίπατο καθημερινά και ένα πολύ μεγαλύτερο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Οι σκύλοι μεσαίου μεγέθους χρειάζονται άσκηση προκειμένου να διατηρηθούν σε μεγάλη φόρμα. Είναι σημαντική λοιπόν αν σέβεστε το σκύλο σας και την ευημερία του.

Προστατεύοντας το σώμα ενάντια στις επιθέσεις από εξωτερικούς παράγοντες..

Σε κάθε στάδιο της ζωής του το ανοσοποιητικό σύστημα και οι φυσικές άμυνες του σκύλου χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, από τα κουτάβια έως τον απογαλακτισμό και κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, έως τις μεγάλες απαιτήσεις των σκύλων και την αυξημένη ευαισθησία των ώριμων σκύλων.

μεσος σκύλος

Διατηρώντας τις φυσικές άμυνες...

Ζωηρός, παιχνιδιάρης, δυναμικός και με προσόντα μεγάλης ανοχής, ο σκύλος μεσαίου μεγέθους έχει μεγάλη ανάγκη από τις φυσικές του ανοσοποιητικές άμυνες. Οι μακρινοί περίπατοι, το κυνήγι και το παιχνίδι τον κάνουν ευάλωτο στις επιθέσεις από εξωτερικούς παράγοντες (εκδορές, τσιμπήματα από έντομα ή αγκάθια κλπ.) Μια ειδικά προσαρμοσμένη Υγιεινή Διατροφή μπορεί να ενισχύσει τις φυσικές του άμυνες και την γενική του υγεία.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ , ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ!

  • Απομακρύνετε τα αγκάθια, τα χόρτα ή τα τσιμπούρια χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι
  • Απολυμαίνετε τις εκδορές ή τα μικρά τραύματα με μια αλοιφή με αντισηπτικές ιδιότητες
  • Κόβετε τα νύχια όταν είναι μακριά ή κρέμονται
  • Κόβετε τα νύχια όταν είναι απαραίτητο χρησιμοποιώντας ειδικό ψαλίδι για να προστατέψετε τα ευαίσθητα αγγεία στη βάση τους. Ο κτηνίατρος σας μπορεί να συμβουλέψει πώς να το κάνετε.

Το φυσικό φράγμα το δέρμα και το τρίχωμα...

Το δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου αποτελούν την πρώτου επιπέδου φυσική άμυνα στους σκύλους μέσου μεγέθους. O ρόλος τους είναι να προστατεύουν το σώμα από τις μεταβολές της θερμοκρασίας, το σοκ, τις ακτίνες UV, τους μολυσματικούς παράγοντες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ , ΤΙΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ!

. Απομακρύνετε τα αγκάθια, τα χόρτα ή τα τσιμπούρια χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι

. Απολυμαίνετε τις εκδορές ή τα μικρά τραύματα με μια αλοιφή με αντισηπτικές ιδιότητες

. Κόβετε τα νύχια όταν είναι μακριά ή κρέμονται

. Κόβετε τα νύχια όταν είναι απαραίτητο χρησιμοποιώντας ειδικό ψαλίδι για να προστατέψετε τα ευαίσθητα αγγεία στη βάση τους. Ο κτηνίατρος σας μπορεί να συμβουλέψει πώς να το κάνετε.

Το φυσικό φράγμα το δέρμα και το τρίχωμα

Το δέρμα και το τρίχωμα αποτελούν την πρώτου επιπέδου φυσική άμυνα στους σκύλους Medium. O ρόλος τους είναι να προστατεύουν το σώμα το σώμα από τις μεταβολές της θερμοκρασίας, το σοκ, τις ακτίνες UV, τους μολυσματικούς παράγοντες.

Online Petshop στην Ελλάδα - Τα πάντα για το κατοικίδιο σου.
Το Online Pet Shop μας κάνει αποστολές σε όλη την Ελλάδα!

Petmania.gr Petshop Iphone & Ipad App


Online Petshop στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο Pet Shop με τροφές, αξεσουάρ κα οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το κατοικίδιο σας. Petshop gr

Γιατί να κάνω εγγραφή Τρόποι πληρωμής & αποστολής
Επικοινωνία