Φορτώνει...

Πώς να ταΐζετε σωστά τα ψάρια του ενυδρείου σας

Τροφή για ψάρια ενυδρείου

Τα ψάρια χρειάζονται βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και λιπαρά. Όλα αυτά περιέχονται στην ψαροτροφή ως ξηρά, κατεψυγμένη ή ζωντανή τροφή και σε διάφορες μορφές: νιφάδες, κόκκοι, στικ, χαπάκια, ταμπλέτες, ζελέ κ.τ.λ. καθώς και ζωντανά σκουληκάκια, ψύλλοι, καβούρια...

Το κάθε είδος ψαριού έχει τις δικές του απαιτήσεις και προτιμήσεις. Ζητήστε συμβουλές κατά την αγορά των ψαριών. Μερικά δεν τρώνε ξηρά τροφή, ενώ κάποια τρέφονται αποκλειστικά με ζωντανή τροφή.

Κανονικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις νιφάδες ως βασική τροφή ψαριών. Την τρώνε στην επιφάνεια του νερού καθώς και όπως βυθίζεται στον πυθμένα του ενυδρείου. Σαν κέρασμα, μπορείτε να προσθέτετε και άλλες λιχουδιές στο μενού.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε τροφή καλής ποιότητας. Η τροφή για τα ψάρια που δεν είναι καλής παραγωγής, αυξάνει των όγκο των αποβλήτων των ψαριών και των υπολειμμάτων που μένουν από την ανεπιθύμητη τροφή και σαπίζουν μέσα στο νερό του ενυδρείου.

Ταΐζετε τα ψάρια μόνο 1 ή 2 φορές την ημέρα και μόνο όσο μπορεί να φαγωθεί σε 2 με 3 λεπτά. Τα ψάρια θα πρέπει να νηστεύουν μια μέρα την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείτε αυτόματη ταΐστρα. Μπορείτε να την προγραμματίζετε να ταΐζει τα ψάρια του ενυδρείου με την κατάλληλη καθημερινή δόση, ακόμα κι όταν φεύγετε σε διακοπές.

Online Petshop στην Ελλάδα - Τα πάντα για το κατοικίδιο σου.
Το Online Pet Shop μας κάνει αποστολές σε όλη την Ελλάδα!

Petmania.gr Petshop Iphone & Ipad App


Online Petshop στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο Pet Shop με τροφές, αξεσουάρ κα οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το κατοικίδιο σας. Petshop gr

Γιατί να κάνω εγγραφή Τρόποι πληρωμής & αποστολής
Επικοινωνία