Φορτώνει...

Τι πρέπει να κάνω αν η γάτα μου έχει ψύλλους;

Πώς να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από ψύλλους.

Οι ψύλλοι είναι μια κοινή ανησυχία για τους ιδιοκτήτες γατών. Η τακτική πρόληψη με αντιπαρασιτικά φάρμακα, κρατάει τα κατοικίδια σας προστατευμένα από την  παρουσία των ενοχλητικών ιπτάμενων παρασίτων.


Ένας απλός τρόπος για να ελέγξετε αν η γάτα σας έχει ψύλλους.

Τοποθετείστε τη γάτα σας πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί.
Χτενίστε την με ειδική χτένα.
Ελέγξτε για τυχόν ψύλλους πάνω στη λευκή επιφάνεια του χαρτιού. Ο ψύλλος είναι μαύρος και η παρουσία του πάνω στη λευκή επιφάνεια είναι έντονα ορατή ακόμα και με γυμνό μάτι. Επίσης περιττώματα ψύλλων αφήνουν καφέ λεκέδες.
Ψύλλοι γάτες. Καταπολέμηση ψύλλων στην γάτα

Γιατί να κάνετε έλεγχο στη γάτα;
Είναι γεγονός ότι πολλές γάτες ζουν έχοντας ψύλλους δείχνοντας ελάχιστα σημάδια προσβολής. Ο έλεγχος είναι αναγκαίος για τους εξής λόγους:

  • Η γάτα μπορεί να μολυνθεί με σκουλήκια, καταναλώνοντας ψύλλους κατά την διάρκεια του καλλωπισμού. Ο ψύλλος φέρει στάδιο της προνύμφης της ταινίας caninum Dipylidium.
  • Ο ψύλλος έχει την δυνατότητα να μεταδίδει πολλές μολυσματικές ασθένειες.
  • Ο ψύλλος μπορεί να προκαλέσει αναιμία στις γάτες.
  • Μερικές γάτες αναπτύσσουν αλλεργία στο σάλιο των ψύλλων που συνεπάγεται με την ανάπτυξη δερματικής νόσου, περιλαμβάνοντας ποικίλες αλλοιώσεις δέρματος.
  • Τα δάγκωμα του ψύλλου μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και εξανθήματα στον άνθρωπο.

Σημαντικός παράγοντας είναι η καταπολέμηση των ψύλλων και στο περιβάλλον διαβίωσης  της γάτας. Όταν διαπιστωθεί προσβολή από ψύλλους πρέπει να απαλλάξουμε τη γάτας μας από αυτούς αλλά και ταυτόχρονα τον χώρο της.

Ο καλύτερος τρόπος στο να μείνει καθαρή η γάτα μας είναι η σωστή και συστηματική πρόληψη. Χρησιμοποιείστε εξωπαρασιτοκτόνα σε μορφή spray, αμπούλας , σκόνης, και περιλαίμιο κατά των ψύλλων.

Online Petshop στην Ελλάδα - Τα πάντα για το κατοικίδιο σου.
Το Online Pet Shop μας κάνει αποστολές σε όλη την Ελλάδα!

Petmania.gr Petshop Iphone & Ipad App


Online Petshop στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο Pet Shop με τροφές, αξεσουάρ κα οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το κατοικίδιο σας. Petshop gr

Γιατί να κάνω εγγραφή Τρόποι πληρωμής & αποστολής
Επικοινωνία