Φορτώνει...

Κολάρα γαυγίσματος με υπερήχους

Πως λειτουργούν τα κολάρα γαυγίσματος με υπερήχους;
Τα κολάρα γαυγίσματος με υπερήχους(ultrasonic collars) ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ο σκύλος γαυγίζει. Βγάζουν ένα συγκεκριμένο ήχο που τραβάει την προσοχή του σκύλου και σταματούν το γαύγισμα. Το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί συνήθως να ακούσει την συχνότητα που βγάζει το κολάρο του σκύλου.

Το κολάρο γαυγίσματος με υπερήχους δεν είναι επιβλαβές στην υγεία του σκύλου. Έχουν αδιαμφισβήτητα πιο ήπια επίδραση στην υγεία & την ψυχολογία του σκύλου από τον ηλεκτρισμό των  ηλεκτρικών κολάρων και από το ψέκασμα  στη μύτη του σκύλου των κολάρων γαυγίσματος με σιντρονέλα. Στην χειρότερη περίπτωση όταν ένα κολάρο γαυγίσματος με υπέρηχους ενεργοποιείται το αυτί του σκύλου το μεταφράζει σαν ένα ενοχλητικό ήχο.

 


Μπορεί ο σκύλος μου να συνηθίσει το κολάρο γαυγίσματος με υπερήχους και να μην λειτουργεί;
Ακριβώς όπως οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε τρένα ή αεροδρόμια μπορούν να απευαισθητοποιηθούν με τον ήχο έτσι και οι σκύλοι μπορεί να συνηθίσουν την υπερηχητική συχνότητα μετά από παρατεταμένη έκθεση σε αυτήν.

Για τον αυτόν το λόγο απενεργοποιούμε την μονάδα περιοδικά και την μετακινούμε σε νέα ή ελαφρώς διαφορετική θέση αν πρόκειται για συσκευή γαυγίσματος.

 

Χρειάζεται επίβλεψη κατά την λειτουργία του κολάρου γαυγίσματος;
Όλα τα αυτόματα συστήματα  χρειάζονται επίβλεψη από τον άνθρωπο, ειδικά τις πρώτες μέρες που ο σκύλος εξοικειώνεται με αυτά.

‘Έτσι δεν αγοράζουμε ΠΟΤΕ  ένα κολάρο γαυγίσματος για το σκύλο,  του βάζουμε τροφή στον αυτόματη ταιστή και φεύγουμε ήσυχοι διακοπές ότι ο σκύλος θα είναι ασφαλής και δεν θα ενοχλεί τους γείτονες…

 

Δεν μπορώ να ακούσω τον ήχο που παράγει η συσκευή. Μήπως το κολάρο γαυγίσματος δεν δουλεύει;
Ο ήχος που παράγει η συσκευή κατά του γαυγίσματος δεν είναι ακουστή από τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος μπορεί να λαμβάνει ήχους οι συχνότητες των οποίων πρέπει να βρίσκονται μεταξύ 20 Hz και 20 KHz. Η περιοχή αυτή συχνοτήτων ονομάζεται περιοχή  ακούσματος (audible range).  Αυτές οι τιμές κυμαίνονται και εξαρτώνται από τον άνθρωπο σε  άνθρωπο.

Συχνότητες πάνω από 20 KHz ονομάζονται υπερηχητικές (ultrasonic). Αρκετά ζώα μπορούν να λάβουν κύματα ήχου με συχνότητες πάνω από 20 KHz (όπως ο σκύλος μέχρι 50 KHz και η νυχτερίδα μέχρι 100ΚΗΖ).

 

Είναι το κολάρο γαυγίσματος αποτελεσματικό σε όλα τους σκύλους;
Το κολάρο γαυγίσματος με υπερήχους είναι αποτελεσματικό στο μεγαλύτερο ποσοστό των σκύλων. Ίσως δεν είναι αποτελεσματικό σε σκυλιά με πρόβλημα στην ακοή και λόγω κάποιας βλάβης στο ακουστικό τους σύστημα «χάνουν» μερικές συχνότητες ήχου.

Τα κολάρα δεν είναι πανάκια που τα βάζεις στο σκύλο και  λειτουργούν αυτόματα. Χρειάζεται εποπτεία, εκπαίδευση & αφιέρωση χρόνου στις πρώτες εφαρμογές για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα.

 

Κολάρα γαυγίσματος σε κουτάβια & ενήλικο σκύλο
Ο σκύλος από τη φύση γαυγίζει όταν νιώθει ότι απειλείτε, όταν θέλει να τραβήξει την προσοχή σας, όταν βαριέται ή για άλλους λόγους. Το εκνευριστικό είναι όταν ο σκύλος γαυγίζει χωρίς διακοπή και χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος σε ώρες που εσείς και οι γείτονες σας θέλουν να ξεκουραστούν. Ένα κολάρο εκπαίδευσης είναι ο καλύτερος βοηθός για να καταφέρετε να αλλάξετε την προβληματική συμπεριφορά του σκύλου σας.

Για να είναι αποτελεσματική μια διόρθωση συμπεριφοράς στο σκύλο μας που γαυγίζει συνέχεια θα πρέπει πρώτα να μελετήσουμε προσεκτικά τα αίτια για τα οποία γαυγίζει.

Γνώμη μας είναι ότι ένα κολάρο γαυγίσματος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε κουτάβια. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αφιερώσουμε χρόνο στο σκύλο μας για να μην αναπτύξει τέτοιες προβληματικές συμπεριφορές. Δεν πρέπει δηλαδή τα κολάρα γαυγίσματος να χρησιμοποιούνται σαν «πανάκια» και σαν την εύκολη λύση.

Σχετικά προϊόντα στο Petshop μας

Κολαρο υπερήχων κατα του γαυγίσματος για μικρόσωμους σκύλους

ΚΩΔΙΚΟΣ: 100.950

47.96 
PetSafe Ultralight Sonic Bark Collar Το κολάρο υπερήχων κατά του γαυγίσματος Ultralight "Sonic" Collar PUSB-150 λειτουργεί με έναν προειδοποιητικό ήχο.... Περισσότερα

Online Petshop στην Ελλάδα - Τα πάντα για το κατοικίδιο σου.
Το Online Pet Shop μας κάνει αποστολές σε όλη την Ελλάδα!

Petmania.gr Petshop Iphone & Ipad App


Online Petshop στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο Pet Shop με τροφές, αξεσουάρ κα οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το κατοικίδιο σας. Petshop gr

Γιατί να κάνω εγγραφή Τρόποι πληρωμής & αποστολής
Επικοινωνία